Voluntarii Dacia au luat parte la "Romania prinde radacini"

Sambata, 16 aprilie 2011, reteaua de voluntari Dacia a participat, cu 180 de persoane, la actiunea de plantare a pomilor "Romania prinde radacini", organizata de Primaria Mioveni pe platoul de la Faget. Peste 17.500 de puieti au fost plantati in cadrul acestei actiuni, din speciile gorun, stejar si carpen.

"Ne bucura implicarea retelei de mediu Dacia in actiunea de impadurire, mai ales ca e un demers ce va fi continuat. Am fost foarte impresionati de profesionalismul si buna organizare a echipei Dacia, voluntarii au experienta in domeniu si intoteauna stiu ce trebuie facut. Pentru toamna aceasta avem in plansa reimpadurim 10 hectare in carterul Racovita si ii astepam dn nou alaturi de noi" a declarat Ion Georgescu, primarul orasului Mioven.

Voluntarii Dacia au plantat peste 1.200 puieti. Impreuna cu angajatii Dacia, au plantat copaci membrii echipei de fotbal CS Mioveni, elevi, profesori si reprezentanti ai companiilor din judetul Arges, in total peste 1.000 de oameni.

Gheorghe Costache, Sef serviciu Sisteme de mediu la Automobile Dacia a declarat ca Dacia sustine actiunile comunitatii locale si acorda o atentie deosebita politicilor de mediu, in special in ceea ce priveste reducerea continua a impactului activitătilor de pe platforma asupra mediului inconjurator. "Aceasta este doar una dintre actunile care fac parte din Programul de Management Mediu Dacia, actuni care preced Ziua Mediului, sarbatorita pe 5 iunie," a completat reprezentantul companiei.

Dacia a organizat in anii trecuti mai multe actiuni de ecologizare cu ajutorul retelei de voluntari, din care fac parte peste 250 salariati ai companiei. Printre aceste actiuni amintim plantarea a 1400 de brazi in spatiile verzi de pe platforma in 2009 si 2010, dar si colectarea a peste 20 tone de deseuri de pe platforma si din zonele limitrofe.