Salariatii de la Dacia beneficiaza de vaccinare antigripala gratuita

In fiecare toamna, pe platforma industriala Dacia de la Mioveni se desfasoara campania de vaccinare impotriva gripei. Anul acesta campania a fost demarata incepand cu data de 14 octombrie. De vaccinare gratuita poate beneficia orice salariat care solicita acest lucru. Vaccinarea se asigura atat salariatilor declarati sanatosi, cat si acelor categorii ale salariatilor considerate mai vulnerabile (cei care sufera de afectiuni pulmonare cronice sau afectiuni cardiovasculare). Cadrele centrului medical Dacia se deplaseaza in teren pentru realizarea efectiva a vaccinului, iar angajatorul isi va ajusta numarul de doze cumparate in functie de cererile primite.

Anii trecuti, in urma campaniilor demarate de Dacia, 70% dintre salariatii platformei au fost vaccinati. in aceasta toamna medicii din cadrul complexului industrial se asteapta ca procentul sa creasca, in conditiile in care se preconizeaza aparitia a trei noi virusi gripali cu risc ridicat de imbolnavire.

Pentru o comunicare eficienta a programului de vaccinare, demersul medicilor de la Dacia a fost precedat de o campanie de informare si prevenire: in toate departamentele si in grupurile sociale s-au afisat masurile de igiena care impiedica raspandirea virozelor respiratorii si s-au acordat sfaturi practice privind modul in care trebuie tratate primele semne de imbolnavire.

Vaccinarile antigripale sunt programe demarate la solicitarea Ministerului Sanatatii pentru a preintampina aparitia unor epidemii. Pentru regiunea in care se situeaza tara noastra, vaccinarea se realizeaza toamna (pana in luna noiembrie), atunci cand infectiile respiratorii sunt foarte raspandite. Virusul gripal se contracteaza foarte usor, de cele mai multe ori prin apropierea de persoanele infectate, prin tuse sau stranut. Cele mai frecvente complicatii ale gripei sunt suprainfectiile bacteriene, printre care se numara pneumonia, rinita, sinuzita, bronsita si otita.