Modernizari pe Platforma Dacia de la Mioveni

In ultima perioada, Automobile Dacia a facut noi investitii In infrastructura si spatiile de parcare de pe Platforma Mioveni. 1 200 000 euro este suma investita pentru realizarea lucrarilor de executie a trei noi parcari pentru autoturisme si una pentru autobuzele care asigura transportul salariatilor la si de la locul de munca spre domiciliu.

Realizarea noilor parcari va contribui la cresterea securitatii traficului rutier, fluidizarii circulatiei In zona portilor de acces In interiorul Platformei industriale Mioveni si, totodata, la cresterea gradului de confort al salariatilor Uzinelor Dacia si ai furnizorilor acestora care isi desfasoara activitatea pe platforma. Cele trei parcari noi asigura 800 de locuri pentru autoturismele salariatilor, iar cea pentru autobuze are o capacitate de 52 de locuri. Mai mult, pentru facilitarea accesului, a fost creat un nou drum care asigura legatura Intre poarta P1, P1 bis si intre zonele Mecanica, EURAPS, ACI si vechea zona de Caroserie. Pentru toate aceste amenajari recente, Dacia a realizat investitii de 1.200.000 de euro.

Dacia are in dotare un numar de 86 de autobuze proprii, la care se adauga alte 25 ale autobuze Inchiriate de la societati de transport. De acest parc auto beneficiaza zilnic aproximativ 12.000 de salariati care lucreaza In trei schimburi (90% sunt salariati Dacia si Auto Chassis International, restul fiind angajati in cadrul Zonei Industriale de Furnizori si ai celorlalti prestatari externi cu activitate permanenta pe platforma). In strategia sa de imbunatatire a conditiilor de lucru, Dacia a prevazut intinerirea parcului de autobuze in urmatorii trei ani, primele 10 autobuze noi urmand sa fie achizitionate pana la sfarsitul anului 2008.