Isabelle Huppert a vazut, in premiera, Romania din Dacia Duster

Actrita franceza Isabelle Huppert, cunoscuta publicului roman din filme precum “8 femei” (2002) sau “Pianista” (2001), a facut cunostinta cu Bucurestiul in premiera sambata, 29 mai, la bordul unui Dacia Duster 4x4.

Prezenta in Romania pentru a participa la o serie de actiuni organizate de Ambasada Frantei si Institutul Cultural Francez din Bucuresti, actrita a fost invitata lui Cristi Mungiu la un seminar organizat la UNATC si a intampinat cinefilii la premiera nationala a filmului “White Material” (2009).

Partener traditional al Institutului Francez, Dacia a pus la dispozitia organizatorilor un vehicul Dacia Duster 4x4 (benzina, 1,6 l, 16 V, 105 CP, culoare noir nacré).

Isabelle Huppert s-a nascut in 1953, la Paris, a studiat la Conservatorul Versailles si la Conservatorul de Arta Dramatica, lansandu-se ca actrita de teatru. Si-a facut debutul in cinematografie in 1971, iar cariera sa in film i-a adus titlul de actrita cu cele mai multe prezente in filme inscrise la Festivalul de la Cannes (16) si doua premii pentru “Cea mai buna intrepretare” (in 1978 pentru „Violette Nozière” si in 2001 pentru “Pianista”).

Implicarea Dacia nu este intamplatoare, dat fiind ca principalul constructor auto din Romania este unul dintre sustinatorii cinematografiei in tara noastra. Dacia a fost alaturi de “Gala Premiilor Gopo” la trei din cele patru editii, a recompensat performanta lui Cristian Mungiu cu filmul “4 luni, 3 saptamani, 2 zile” cu un Logan MCV si a ajutat la productia mai multor pelicule romanesti, in ultimii ani. 

Al saselea model din gama, Dacia Duster, a fost lansat la Salonul Auto de la Geneva in martie 2010 si a ajuns pe piata romaneasca in aprilie 2010.