Dacia a sustinut deschiderea Centrului de Cercetare Stiintifica "Ingineria automobilului"

Un nou centru ce cercetare stiintifica a fost inaugurat de Universitatea din Pitesti in colaborare cu Automobile Dacia, cu ocazia aniversarii a 40 de ani de activitate a catedrei de „Autovehicule rutiere”. Centrul intitulat „Ingineria automobilului” cuprinde 8 noi laboratoare, pe care constructorul roman le-a dotat cu echipamente si aparatura de specialitate.

Noua institutie apartine Facultatii de Mecanica si Tehnologie. Ea fost creata pentru a sustine activitatile de cercetare specifice acestui domeniu. Centrul abordeaza teme noi de studiu, precum „Sisteme alternative de propulsie pentru automobile” sau „Vibratii si poluare acustica”. Activitatea sa va cuprinde organizarea de conferinte, simpozioane, programe de formare a tinerilor ingineri, cursuri de masterat si doctorat.

Consecventa politicii sale de a sprijini mediul universitar, mai ales pe cel pitestean, Dacia a donat Centrului piese si echipamente importante in activitatea de cercetare industriala: grupuri hidraulice, masini de prototipaj rapid, caroserii, autoturisme, motoare si cutii de viteze de diverse tipuri, precum si multe alte componente auto.

La ceremonia de aniversare a 40 de ani de “Invatamant Superior de Autovehicule Rutiere”, Dacia a fost reprezentata de Jaques Eudeline, Directorul Uzinei Mecanice Dacia. Acesta a subliniat importanta pregatirii tinerilor din Romania pe o piata aflata in continua dezvoltare. “Un factor important in mentinerea competitivitatii si pentru depasirea concurentei o reprezinta noile generatii de ingineri si de aceea avem nevoie de tineri pregatiti de Unversitatea din Pitesti care sa contribuie la dezvoltarea noastra”, a declarat acesta.

La finalul evenimentului, cadrele didactice au multumit companiei pentru increderea permanenta in tinerii romani.