Dacia, pe podiumul fiabilitatii in Franta

Dacia se afla pe a treia pozitie intr-un clasament al fiabilitatii realizat de revista franceza "UFC - Que choisir?", dupa Daihatsu si Lexus (marci ale grupului Toyota). Marca romaneasca a inregistrat un scor de 92, 61% calculat in functie de mai multe criterii, precum frecventa penelor, incidentele de natura tehnica si costurile de intretinere a vehiculelor.

Studiul realizat de revista «Que choisir» si publicat in numarul sau din ianuarie a fost realizat pe un esantion de 26.277 de conducatori auto de mai multe nationalitati (francezi, belgieni, italieni, spanioli si portughezi), care au comparat 144 de modele ale celor 34 de marci cel mai des intalnite pe piata europeana.

«Este o adevarata surpriza: pentru prima data in 10 ani de cand realizam acest studiu de fiabilitate, alte marci decat cele japoneze se remarca in categoria celor mai sigure masini», se arata in articolul citat.

In cadrul aceleiasi anchete, Dacia s-a clasat prima pozitie in ceea ce priveste costurile de intretinere (doar 130 de euro pe an), fiind urmata de Mazda (229 euro) si Ford (230 euro). La categoria masinilor de familie, modelul Dacia Logan MCV 1.5 dCI (in versiunea cu 5 si 7 locuri) s-a pozitionat pe locul 2, dupa Honda Accord.