Dacia Logan, Masina anului 2005 in Serbia-Muntenegu

Dacia Logan a fost aleasa "Masina anului 2005" in Serbia-Muntenegru de catre un juriu compus din sapte jurnalisti specializati in domeniul auto, care a apreciat in mod deosebit prestatiile vehiculului si adaptarea acestuia pentru pietele respective.

Aflat la a treia editie, premiul "Masina anului 2005" in Serbia-Muntenegru a fost inmanat luni, 7 martie, la Belgrad, lui Jean-Michel Sicre, director comercial international la Dacia, pentru modelul Dacia Logan, de catre un juriu compus din sapte jurnalisti specializati in domeniul auto. Juriul a apreciat raportul pret - calitate al autovehiculului Dacia Logan, spatiul interior si adaptarea pentru pietele locale. Cu un record absolut de 57 de puncte, Dacia Logan a devansat in aceasta competitie modele precum Toyota Prius, Ford Focus, Opel Astra, Citroen C4, Renault Modus.

Lansata in Serbia-Muntenegru in noiembrie 2004, Dacia Logan se bucura de un debut comercial excelent pe aceste piete. Pana in prezent, 1.081 de unitati au fost vandute in total, Laureate Pack 1.6 l fiind versiunea cea mai cautata. De la comercializarea sa in Serbia - Muntenegru, Dacia Logan este leader pe piata locala in segmentul vehiculelor importate. Cota de piata a Daciei in Serbia-Muntenegru a cunoscut o evolutie importanta, de la 8,37% in decembrie 2004 pana la 14,29% in ianuarie 2005.

De la lansarea sa comerciala in septembrie 2004, peste 50.000 de Dacia Logan au fost vandute si comandate in Romania si la export. In prezent, Dacia Logan este comercializata in 13 tari: Romania, Bosnia, Ungaria, Macedonia, Cehia, Serbia-Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Polonia, Turcia, Siria, Liban. Expansiunea internationala a Dacia va continua in 2005, prin comercializarea Logan in 35 de tari pana la sfarsitul anului.

Modelul Dacia Logan este deja detinatorul mai multor premii pe plan international: "Autobest 2005", "Best Buy" in Croatia si in Bosnia, "Most Desired Car" in Macedonia.