Dacia Duster este una dintre finalistele European Car of The Year 2011

Dacia Duster este unul dintre cele 35 de modele retinute de juriul European Car of The Year 2011, alaturi de "fratele" Renault Wind si "verisorii" Nissan Juke, Leaf si Micra.

Organizatorii celei mai importante competitii europene rezervate masinilor de serie, European Car of the Year, au anunţat lista celor 35 de modele care vor intra in lupta pentru marele premiu in toamna acestui an.

Pentru a putea fi eligibila in lista Car of the Year, o masina trebuie sa fie lansata in Europa in cursul anului 2010 si sa apara pe cel putin doua continente pana la jumatatea lui 2011. Concursul este organizat de sapte publicatii importante din Europa: Auto (Italia), Autocar (Marea Britanie), Autopista (Spania), Autovisie (Olanda), L'Automobile Magazine (Franta), Stern (Germania), Vi Bilägare (Suedia).

Juriul Car of the Year 2011 este format din 59 membri, reprezentand 23 tari din Europa. Reprezentativitatea fiecarei tari in acest juriu este data de volumul vanzarilor din tara respectiva si de rolul detinut in industria constructoare auto. Franta, Germania, Marea Britanie, Italia si Spania au cel mai mare numar de reprezentanti fiecare - sase.

Membrii juriului sunt alesi in functie de competentele personale si nu in functie de importanta publicatiilor pe care le reprezinta. Comitetul Juriului adreseaza invitatii potentialilor membri noi, pornind de la recomandarile grupurilor regionale. In fiecare an, toti membrii juriului trebuie sa confirme faptul ca testarea de autovehicule detine cea mai mare parte a activitatii sale profesionale.

Comitetul Juriului este format din reprezentantii publicatiilor organizatoare plus trei ofiteri alesi anual. In anul 2011, presedintele Comitetului este Hakan Matson (Dagens Industri, Suedia), vicepresedinte este Sergio Piccione (El Mundo, Spania) si secretarul general este Frank Jansse (Stern, Germania).