Dacia ajuta copiii din Valea Mare

Joi, 30 octombrie, a avut loc inaugurarea noului complex de la Valea Mare, Stefanesti, pentru copiii cu handicap. Proiectul a fost initiat de catre Asociatia Sera România, in colaborare cu Consiliul Judetean Arges si filiala locala a DGASPC, beneficiind inca de la inceput de sprijinul Dacia. Compania a raspuns favorabil apelului pentru imbunatatirea conditiilor de viata a micutilor institutionalizati printr-o donatie de 100.000 de euro, fara de care nu ar fi fost posibila realizarea lucrarilor de constructie.

Complexul de la Valea Mare a fost ridicat pe locul fostului camin al scolii speciale de la Stefanesti. Caminul care adapostea 57 de copii servise pana in anii '60 drept primarie. Ulterior cladirea a devenit locul de adapost al copiilor marginalizati de societatea comunista, care au trait pâna de curând in conditii grele. Acestia erau ingramaditi in dormitoare sufocante, nu aveau spatii de recreere, iar bucataria si sala de mese functionau fara autorizatii sanitar-veterinare. Cu ajutorul sustinerii Dacia, vechiul camin a fost dezafectat, iar in locul lui s-au ridicat trei unitati de tip familial care au o capacitate de a adaposti câte 12 copii fiecare. Noile spatii sunt adaptate nevoilor copiilor si faciliteaza o mai buna integrare a acestora. Copiii vor sta câte trei in dormitoare, ceea ce le va permite personalizarea camerelor si a spatiilor proprii, creându-le sentimentul ca locuiesc intr-o casa, nu intr-o institutie.

„Situatia copiilor de la Stefanesti m-a emotionat. Am decis sa ajutam acesti copii nascuti fara sansa. Nu puteam sa nu sprijinim acest proiect din judetul Arges, locul de unde provin majoritatea salariatilor nostri. Ma bucur ca acesti 36 de copii vor avea de acum inainte sansa sa invete, sa se joace, sa se dezvolte in conditii decente, asa cum merita orice copil”, a declarat François Fourmont, Director General Automobile Dacia.

In anul 2006, Dacia a mai intins o mâna de ajutor aceleiasi Asociatii Sera si a contribuit la ridicarea complexului Dumbrava Minunata din localitatea Târlungeni, judetul Brasov.

Daruind o sansa de a trai in conditii normale copiilor defavorizati, orfani sau cu handicap, Dacia dovedeste ca e o companie responsabila care se implica in ameliorarea vietii comunitatii locale din Arges.