"Cupa Dacia Logan" la Raliul Argesului

Campionatul de Raliuri al Romaniei 2010

Cupa DACIA continua “cursa”  in 2010 cu sprijinul Automobile DACIA - Departamentul calitate si Servicii sub motto-ul "piese de origine", ceea ce garanteaza calitatea si fiabilitatea produsului, si cu noi parteneri de talie internationala care sustin acesta competitie monomarca: Policolor Automotive divizia Klar Professional si Castrol Lubricants Romania.

Succesul reputat de CUPA DACIA la ultimele trei editii aduce o participare tot mai numeroasa la START-ul competitiei, din cele 14 echipaje anuntate in 2010, la prima etapa Raliul Brasovului au fost prezente 7, iar la Raliul Argesului sunt asteptate 10 echipaje ! 

Competitia este integrata in Campionatul de Raliuri al Romaniei 2010 organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv (F.R.A.S.). Automobilele utilizate in cadrul CUPEI sunt DACIA LOGAN 1.6 MPI, echipate cu kit-uri de competitie dezvoltate de catre Renault Sport Technologies.

Ca produs specific, dedicat sporturilor cu motor, Dacia Logan de Cupa are valori si caracteristici similare celor ale produsului de serie, si anume:

Accesibilitate. Automobilele participante la Cupa Dacia sunt concepute sa fie accesibile unui numar cat mai mare de pasionati, datorita pretului de vanzare si a costului de exploatare situate la cel mai mic nivel posibil.
Simplitate. Conceptul care sta la baza vehiculului presupune integrarea kit-ului de competitie direct pe o masina de serie.
Modernitate. Kit-urile, dezvoltate si produse de Renault Sport Technologies, incorporeaza intreaga experienta in domeniu a Renault, oferind suspensii specifice de competitie performante si echipament de securitate de calitate
Fiabilitate. Dacia Logan de cupa a fost testata intensiv de catre Renault Sport Technologies, piloti de varf contribuind la validarea solutiilor alese.

Toate aceste principii au stat si la baza alegerii anvelopelor Michelin, partener traditional Renault Sport.

Regulamentul tehnic si cel sportiv a fost astfel conceput incat sa existe o egalitate a sanselor in acesta competitie monomarca, ce reuseste sa atraga tot mai multi adepti si care continua reteta succesului din editiile anterioare prin: 

  • costuri minime de intretinere si exploatare, masina fiabila, imbunatatiri si modificari economice;
  • se favorizeaza talentul, pregatirea echipajului si curajul;  
  • se evidentieaza tinuta de drum si comportamentul sigur, previzibil, dar "fun";
  • se acorda 2 puncte suplimentare pentru prezenta la START in primele 7 etape si un supliment de 4 puncte pentru prezenta la START-ul ultimei etape in vederea mentinerii luptei si suspansului pana la finalul de Campionat;
  • numarul minim  de etape este 4 si aceasta  pentru a permite participarea si clasarea la final de campionat a unui numar cat mai mare de competitori
  • fiecare echipaj primeste gratuit pe baza inscrierii in Cupa DACIA 2010 si a obligatiei de a desfasura un numar min de etape (4), un set de combinezoane de concurs marca STAND 21 in valoare de 850 euro fiecare.

Klar Professional (www.klar.ro) va acorda premii pentru Clasamentul General al CUPEI DACIA si premii in bonuri valorice pentru produsele Klar Professional: 500 Euro locul I , 300 Euro locul II, 200 Euro locul III.

Lider pe piata lacurilor si vopselelor auto in Romania si companie de referinta in domeniu, Grupul Policolor-Orgachim isi desfasoara activitatea de productie in Romania inca din 1967, odata cu producerea primelor masini Dacia sub licenta Renault. De la inceputuri, intre Policolor si Dacia a existat un parteneriat solid, dovada fiind colaborarea continua dintre cele doua companii si abilitatea lor de a ocupa un loc strategic pe piata auto.

Cupa DACIA a devenit calea de acces in automobilismul sportiv romanesc, iar firma Castrol doreste sa continue traditia anilor 80-90 de sponsor al echipei de competitii I.A.P.DACIA Pitesti  alegand de aceasta data asocierea numelui sau Cupei DACIA 2010. Castrol sustine  aceasta cale de acces in sportul cu motor si in 2010 va acorda premii clasamentului DEBUTANTI.

Asa cum ne-a obisnuit si in ceilalti ani, George Grigorescu, manager al MACH 1 Sport Management srl, organizator si promotor al Cupei DACIA, va avea la fiecare etapa ca invitati reprezentanti ai show-biz-ului, sportului, mass-media, dar si clienti ai partenerilor Cupei DACIA 2010. Acestia vor avea ocazia sa descopere lumea sporturilor cu motor si a raliurilor de pe scaunul de copilot al masinii de deschidere.

Iata si numele participantilor asteptati la startul Raliului Argesului:

- Viorel Ivan / Gheorghe Dumitru
- Raul Olesh / Carmen Poenaru ................debutant
- Marius Tanse / Razvan Bancescu
- Alexandru Krepelka / Dorin Stanciu......debutant
- Bogdan Nastase /Alexandru Popidan
- Bogdan Usurelu / Marc Hesnault
- Dorin Mihut / Raluca Magdas.................debutant
- Sebastian Barbu / Razvan Hulea...........debutant
- Spartacus Popa / Tamas Fancsali.........debutant
- Adrian Grigore / Marius Fancsali