Conducerea Dacia pune in practica un plan de imbunatatire a climatului social

In urma grevei care a avut loc in luna aprilie a acestui an, conducerea Dacia a decis sa puna in practica un plan de actiuni care sa conduca la ameliorarea climatului social pe Platforma de la Mioveni.

Drept urmare, in perioada 12-30 mai a.c., un institut independent a organizat un studiu social in cadrul caruia 400 de salariati ai uzinelor de la Mioveni s-au exprimat liber si in deplina confidentialitate cu privire la climatul socio-profesional in care isi desfasoara activitatea. Astfel, a fost creat un cadru organizat in care salariatii de la toate nivelele sa-si poata exprima opiniile si dorintele cu incredere. Toti participantii la acest studiu social s-au declarat multumiti de initiativa conducerii Dacia si de faptul ca si-au putut exprima liber parerile.

Studiul social realizat s-a concretizat intr-un Plan de Actiune Sociala, pe care conducerea Dacia se angajeaza sa-l puna in practica si sa urmareasca respectarea lui pe termen lung. Practic, au fost trasate mai multe directii de actiune ce vor avea impact direct asupra ameliorarii conditiilor de lucru de pe platforma. Principalele domenii de actiune sunt urmatoarele:

- O mai buna ascultare a opiniei salariatilor si incurajarea exprimarii acestora
- Ameliorarea performantei managementului
- Continuarea ameliorarii conditiilor de lucru, a calitatii mesei calde gratuite oferite in fiecare zi salariatilor, precum si a conditiilor de transport cu autobuzele intreprinderii
- O mai buna evaluare si recunoastere a performantei individuale
- O mai buna explicare a politicii referitoare la tineri si la salariatii cu contracte de munca pe durata determinata.
- Ameliorarea serviciilor de resurse umane
- Dezvoltarea comunicarii si intarirea identitatii Platformei Mioveni

Pentru a se asigura de progresele realizate, membrii Comitetului de Directie vor sta de vorba cu salariatii pe durata unor vizite periodice in departamentele uzinelor.

Totodata, conducerea Dacia este preocupata de integrarea reusita a tinerilor angajati si reducerea progresiva a numarului de contracte cu durata determinata prin transformare in contracte cu durata nedeterminata. Astfel, 550 de contracte cu durata determinata au devenit contracte cu durata nedeterminata de la inceputul anului 2008, urmand ca alte 400 de contracte sa fie transformate pana la finalul anului. Asta inseamna ca practic, numai in acest an, Dacia a angajat aproape 1000 de tineri.