NOUA DACIA DUSTER COMPLETEAZĂ CEA MAI TÂNĂRĂ GAMĂ DE AUTOMOBILE DIN EUROPA

La numai o lună de la prezentarea în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Noul Duster vine să completeze oferta comercială din România a mărcii Dacia.

Odată cu lansarea Noului Duster, Dacia încheie programul de reînnoire completă a gamei sale de vehicule, început în martie 2012 cu prezentarea modelului Lodgy. În prezent, constructorul român dispune de cea mai tânără familie de modele din Europa.

Noul Duster va avea misiunea de a consolida prezenţa Dacia atât pe piaţa din România, cât şi pe pieţele internaţionale, mizând pe atuurile specifice mărcii: un raport prestaţii/spaţiu interior/preţ inegalabil, fără a uita robusteţea şi fiabilitatea deja recunoscute ale primei generaţii Duster”, a declarat Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie.

Cel mai tânăr membru al familiei Dacia se prezintă publicului cu un design exterior profund modernizat, care accentuează trăsăturile masculine, specifice categoriei SUV-urilor. La rândul său, spațiul interior beneficiază de ambianțe, materiale și nuanțe noi, precum și de o planșă de bord complet schimbată, dominată de consola centrală care încorporează, în cazul versiunilor vârf de gamă, sistemul MediaNav.

Lista noutăților prezente pe Noul Duster cuprinde, printre altele, dispunerea la nivelul portierelor a comenzii pentru acţionarea electrică a geamurilor laterale, precum şi introducerea, în premieră în gama Dacia, a noului motor turbo pe benzină 1.2 TCe de 125 CP – un propulsor în egală măsură puternic şi economic, cu un consum mediu de numai 6,2 litri/100 km, şi cu un nivel redus al emisiilor de CO2.

Noua gamă Dacia Duster cuprinde trei nivele de echipare – Acces, Ambiance şi Laureate, şi patru motorizări. Alături de deja menţionatul propulsor 1.2 TCe, mai este disponibil blocul pe benzină 1.6 16V, de 105 CP, şi motoarele diesel 1.5 dCi de 90 şi 110 CP.

În ceea ce priveşte preţurile, acestea variază între 10 900 Euro (cu toate taxele incluse) în cazul versiunii Acces 4X2, echipată cu motorul 1.6 16V de 105 CP, şi 17 000 Euro pentru versiunea Laureate 4x4, echipată cu motorul 1.5 dCi de 110 CP.

În mod excepţional, clienţii care vor comanda până la sfârşitul anului 2013 noul model Duster vor beneficia de o ofertă specială care include sistem MediaNav gratuit.

De la lansarea sa în anul 2010, modelul Dacia Duster a fost comercializat până în prezent în peste 450 000 de exemplare atât în Europa, cât şi în ţări din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Oceania şi America Centrală şi de Sud.