Serus Racing Club, dublu premiată la Gala Campionilor organizată de FRAS

Serus Racing Club a fost recompensată, sâmbătă, 15 februarie, cu două premii în cadrul Galei Campionilor organizate de Federaţia Română de Automobilism (FRAS) la Palatul Știrbey. Echipa, având ca maşină de competiţie Dacia Logan, s-a întors cu titlul de vicecampion la grupa H1 şi medalia de merit pentru promovarea tradiţiei motorsportului în familie acordată tandemului Adrian şi Bogdan Rusea. FRAS a acordat premii tuturor laureaţilor din cele 8 campionate de automobilism sportiv organizate de federație. Evenimentul a reunit peste 600 de sportivi şi invitaţi speciali la Palatul Stirbey din Buftea şi a fost construit în jurul valorilor FRAS: performanţă, sprijinirea tinerilor, încurajarea competiţiei, cultivarea fanilor şi promovarea spectacolului.

În afară de Bogdan şi Adrian Rusea (fiul și tatăl campionului, ambii pasionați de motorsport), în cadrul galei au mai urcat pe scenă și alte tandemuri tată – fiu sau familii cu tradiție în competițiile automobilistice de la noi: Dumitrescu (3 generaţii de multipli campioni), Mihăescu (campioni karting, automobilism, Formula 3, conducerea FRAS), Beldie (multipli campioni şi organizatori), Zaberca (multipli campioni în România şi Australia).

Este al treilea an când Dacia Logan preparată de Serus accede pe podium: în 2011 şi 2012 a câştigat titlul de Campion Naţional la grupa H2, iar în 2013 titlul de Vicecampion Naţional.

Iată ce ne-a declarat pilotul Bogdan Rusea: „Acum patru ani când am început proiectul Dacia Logan nu ne aşteptam să obţinem victorie după victorie într-un parcurs atât de impresionant. Avem cel mai puternic Logan din România de 190 CP este adevărat, dar tot ce am făcut sunt doar modificări specifice competiţiilor. Cu alte cuvinte, orice Logan poate fi un campion cu o pregătire adecvată. Este încă o demonstraţie a faptului că soluţia propusă de Dacia are o soliditate şi fiabilitate tehnică excelentă.

In trei ani de competiţii Bogdan Rusea a câştigat la volanul Daciei Logan premii la peste 30 de concursuri şi a promovat motorsportul în rândul loganiştilor la întâlnirile tradiţionale de Ziua Franţei de la Mioveni din ultimii doi an şi la alte evenimente şi expoziţii.

De fiecare dată, pilotul a recunoscut meritele indiscutabile ale maşinii Dacia Logan şi echipei de pregătire:

Dacia Logan este o maşină deosebită, o legendă pe plan internaţional şi noi încercăm să îi punem în valoare toate calităţile: abilitatea, versatilitatea, accesibilitatea, capacitatea extraordinară de a răspunde pozitiv la toate cerinţele consumatorului exigent şi econom.“ (declaraţie Alba Motor Challenge, 20.10.2013)

Dacia Logan a funcţionat ca de obicei impecabil, este o maşină abilă şi capabilă de performanţă înaltă. Este de remarcat regularitatea în performanţă a Loganului atât pe vreme bună, cât şi pe vreme rea. Este şi meritul echipei Serus de mecanici, specialişti foarte buni si cu ambiţia de a duce lucrurile cât mai aproape de perfecţiune. Am încheiat un an bun pentru mine, cu clasări numai pe locul I.“ (declaraţie Sinaia, 28.10.2012)

Practic, Serus deţine cel mai rapid Logan din România, o maşina preparată de competiţie de echipa Serus. Acest Logan a obţinut performanţe mai bune decât maşini din grupele superioare H2, H3 si H4 cum ar fi Mitsubishi Lancer Evo 6, Suzuki Swift, Subaru Impreza Diesel, BMW 318IS, BMW 120d, Honda CRX, VW Golf, Opel Kadett, Ford Focus, etc. (declaraţie Râşnov, 2.10.2011)

Sponsorii principali ai Serus Racing Club sunt Service Auto Serus, Total Romania SA și Safety Broker SRL.