Dacia și Agenția de Mediu au sărbătorit Ziua Pământului

Un grup de 30 de elevi de la Liceul Zinca Golescu din Piteşti şi reprezentanţii Dacia şi ai Agenţiei Regionale de Mediu Argeş (ARPM) au aniversat Ziua Pământului (22 aprilie) printr-o discuţie pe teme ecologice.

Întâlnirea, găzduită de Centrul Cultural Piteşti, a avut loc pe 23 aprilie, prima zi de şcoală a elevilor, după vacanţa de Paşti. În cadrul întâlnirii, reprezentanta ARPM, Cristina Siposs, le-a vorbit tinerilor despre originea acestei zile speciale, celebrată din 1970 şi despre acţiunile derulate de diversele guverne şi instituţii de stat pentru a educa şi informa publicul în legătură cu rolul acestei zile.

Reprezentanta Dacia, Luiza Domnişoru, a făcut o trecere în revistă a principalelor progrese realizate pe platforma de la Mioveni, în perioada 2000-2011, în vederea reducerii emisiilor şi a consumului de resurse naturale. Astfel, liceeni au putut afla care sunt condiţiile pentru atribuirea etichetei DaciaEco 2 unui vehicul şi ce înseamnă această etichetă, cum se implică angajaţii Dacia în acţiunile ecologice şi ce investiţii au fost realizate la Mioveni pentru tratarea apelor uzate, a aerului, a solului.

La sfârşitul întâlnirii, elevii au fost implicaţi într-un concurs ad-hoc, având drept premii miniaturi de Dacia Duster şi Dacia Logan.

Dacia, cel mai important angajator din Argeş, a mai participat la numeroase activităţi derulate de autorităţile locale în domeniul protecţiei mediului. Compania este implicată frecvent în campaniile de sensibilizare şi informare a tinerilor despre comportamentele care ajuta la pastrarea unui mediu curat si la conservarea resurselor naturale. Una dintre cele mai recente asocieri a fost realizata cu initiatorii campaniei „Eco Atitudine”, editorii InfoMediu, în care sunt implicaţi elevi de la 11 şcoli din Argeş, printre care şi două şcoli din Mioveni, distinse cu „steagul verde” – Eco-Şcoala „George Topârceanu” şi Eco - Şcoala „Liviu Rebreanu”.