Casiopeea a donat 300 de proteze mamare, din fondurile strânse la cursa roz din septembrie

Asociaţia Casiopeea a organizat la data de 8 decembrie, la Muzeul Ţăranului Român, ceremonia de predare a celor 300 de proteze mamare achiziţionate din fondurile strânse la cursa din septembrie 2015. Peste 270 de femei care au suferit o mastectomie în urma luptei cu cancerul de sân au beneficiat de una sau două proteze mamare şi sutiene speciale, după ce au fost evaluate de către reprezentanţii medicali ai asociaţiei Casiopeea.

Fondurile necesare achiziţiei au fost strânse din taxele de participare achitate de persoanele care s-au înscris la marşul familiei sau la cursele roz organizate în Parcul Izvor, în 28 septembrie 2015. Aproape 3.000 de persoane, dintre care peste 850 de angajaţi ai Grupului Renault în România, au participat la crosul roz. Din taxa de participare achitată de Renault, au fost cumpărate 90 de proteze. Numărul mare de înscrieri i-a asigurat Grupului Renault păstrarea poziţiei de principal susţinător al cauzei, în cadrul competiţiei companiilor, pe care o domină încă din anul 2011.

„Le transmit angajaţilor Grupului Renault în România mulţumirile noastre, ale iniţiatorilor cursei, precum şi recunoştinţa beneficiarelor noastre pentru solidaritatea de care dau dovadă. Renault a fost alături de noi încă de la prima ediţie şi exemplul său a inspirat şi alte companii care au decis să ni se alăture. Fără implicarea angajaţilor Grupului Renault de la Bucuresti, Mioveni, Piteşti sau Titu, răspunsul nostru la nevoile beneficiarelor ar fi fost unul mai modest”, a declarat preşedintele Asociaţiei Casiopeea, Marina Oţelea.

Organizat pentru prima dată în 2010, Crosul Casiopeea aduce împreună luptătorii împotriva acestei boli cumplite cu supraviețuitorii ei și încurajează recuperarea emoțională și reintegrarea socială a femeilor atinse de flagelul cancerului la sân. Valorile promovate de organizatori sunt cele ale afirmării umanității, inițiativei civice și spiritului competiției sportive: respect pentru viață, prietenie, consecvență, fair-play, determinare și curaj.