Festivalul Enescu văzut de angajații Renault în România

Festivalul Enescu 2013 s-a încheiat, dar ecourile concertelor și evenimentelor ocazionate de acest eveniment grandios încă se mai aud în inimile și amintirile celor care au fost prinși de magia muzicii. Vă prezentăm în continuare câteva dintre mărturiile colegilor noștri din cadrul grupului Renault în România care au fost la concertele din cadrul festivalului.

Monica Apostol, Resurse Umane: ”Am avut șansa să merg anul acest pentru prima dată la Festivalul George Enescu. Am mers împreună cu familia mea, inclusiv cu fetița mea de 8 ani. Muzica prezentată la acest festival este la un nivel foarte ridicat. Participă muzicieni din toate colțurile lumii și ai posibilitatea să îi vezi pe unii dintre cei mai mari la nivel mondial.

Am fost la Opera Națională București la opera Ottelo, la concertul susținut la Sala Palatului de Orchestra Română de Tineret, la concertul susținut la Ateneul Român de Orchestra de Cameră de la Lausanne și la concertul susținut la Sala Palatului de Orchestra Filarmonică Royal împreună cu Corul Academic Radio și Corul de Copii Radio. Bineînțeles că am fost și la Ziua Dacia din cadrul festivalului.

Mi s-a părut o șansă extraordinară să pot participa la aceste evenimente și m-am simțit mândră când am văzut mașinile Dacia cu emblema festivalului. Muzica clasică este nemuritoare și am văzut săli de spectacol pline de oameni de toate vârstele.

Avem mulți iubitori de muzică clasică în rândul tuturor generațiilor. Putem spune chiar că acestă muzică este un punct comun între oameni de 80 de ani și tineri de 20 de ani.

Mi se pare că prin colaborarea cu acest festival Dacia arată că este interesată de evenimentele frumoase ale țării noastre. Are posibilitatea să își prezinte produsele tuturor categoriilor de vârstă. Prin această asociere, Dacia face dovada, din nou, că este o marcă de renume în România și este una dintre cele mai puternice firme de la noi din țară. Ce mi s-ar părea că ar putea fi făcut este un stand Dacia cu produse. Am fi mai mult văzuți de cei care vin la festival. Sunt mândră că am putut participa la acest festival.

Viorica Leafu, Resurse Umane: ”Dintre cele cinci spectacole la care am mers în cadrul Festivalului, cele care mi-au plăcut dincolo de cuvinte au fost recitalul pianistului Radu Lupu, piesele de Ravel sub bagheta lui Lawrence Foster și spectacolul trupei de balet Vortice. Le-am resimțit ca pe o "gură" de normalitate, într-un cotidian prea plin de alte activități. Mulțumesc pentru această ocazie, pe care aș fi pierdut-o dacă nu ar fi fost parteneriatul încheiat cu Dacia.

Cecan Mădălina, Inginerie Post-Vânzare: ”Am fost la evenimentul de duminică, 15 septembrie. M-a interesat în mod deosebit spectacolul pentru copii, care a fost destul de amuzant și animat. Deosebit succes au avut cursele cu mașinuțele Dacia, unde s-a așteptat la rând minute bune. Apreciez asocierea între Dacia și Festivalul George Enescu pentru că îl consider (pe acesta din urmă) un eveniment de cea mai înaltă ținută culturală și o bună ocazie de a face cunoscute mașinile românești. Recomand tuturor părinților să le dea ocazia copiilor să intre în contact cu muzica clasică, indiferent de ocazie, pentru că reprezintă intrarea într-un alt univers.

Carmen Lemnaru, Direcția Financiară: ”Am fost sâmbătă, 21 septembrie, la spectacolul de noapte de la Ateneul Român. M-am bucurat mult când am primit biletele. Am vrut să cumpăr bilete din luna iulie și nu am mai găsit niciun loc disponibil la niciun concert. A fost o seară minunată. Sunt fericită că am putut participa. Lăsând la o parte virtuozitatea artiștilor, cred că este un loc în care sufletul ți se încarcă cu energie pozitivă, poți să devii mai bun, mai "om" și mai eficient la muncă. A fost un adevărat regal.

Cornelia Ștefan, Direcția Financiară: “Am fost împreună cu fiica mea, în data de 15 septembrie, în Piața George Enescu, la Ziua Dacia. Mi s-a părut deosebit de interesant și de util, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, spectacolul despre copilăria lui Enescu, iar filmele documentare care au urmat au fost uimitoare. (…) Îmi place să ascult și să merg la concerte de muzică clasică, pentru că mi se pare un bun prilej de relaxare și îmi doresc să îi insuflu și fiicei mele această pasiune.

Este lăudabilă inițiativa Dacia de a susține un eveniment muzical de o asemenea anvergură și de a contribui la educația culturală a românilor.

Andreea Andrei, Direcția Financiară: “Justificarea participării la un eveniment ca cel de amploarea Festivalului Enescu implică, pe lângă componenta cultural-informativă, și una personală, de rezonanță cu lumea muzicii… atât de fascinantă și plină de magie.

Am plecat mândră că un astfel de eveniment poartă un nume românesc care face România să fie recunoscută altfel pe harta lumii și totodată că imaginea Dacia a fost alăturată imaginii festivalului.’’

Marinela Dăneasă, Direcția Financiară: ”Am avut ocazia să merg la concertul Rundunk - Sinfonieorchester Berlin - Aurul Rinului. A fost un spectacol minunat, un amestec perfect între operă și muzică clasică. Sala a fost arhiplină și m-am bucurat enorm să descopar și români care făceau parte din Orchestra Radiofonica din Berlin. Mulțumesc Dacia pentru această ocazie! Și sper ca tradiția să meargă mai departe și în următorii ani!

Ion Despa, International Logistics Network Mioveni: ”Am participat pe data de 1 septembrie, la Ateneul Român, la concertul de orgă interpretat de un tânăr din Statele Unite ale Americii. Am fost plăcut impresionat de acest eveniment. Concertul a constat în interpretări din operele marilor compozitori de muzică clasică, precum şi din creaţiile interpretului. Asocierea cu Festivalul Enescu denotă implicarea Dacia în promovarea culturii în România şi în străinătate. Am mers şi la concertul programat pe 28 septembrie. Personal m-aş bucura să aflu că Dacia se implică şi în alte evenimente culturale.

Anica Stănculeanu, International Logistics Network Mioveni: ”Am fost extrem de bucuroasă că am avut ocazia de a asista şi anul acesta la premiera operei Othello de Verdi, pusă în scenă de Opera Naţională din Bucureşti. Chiar dacă nu sunt o cunoscătoare în domeniu, am avut ocazia să urmăresc şi concertul susţinut de Filarmonica din Londra, cu un program excepţional din Enescu şi Brahms. Sper ca şi pe viitor Dacia să susţină în continuare această sărbătoare a muzicii şi frumuseţii.

Irina Toma, International Logistics Network Mioveni: ”Am vrut să revăd Filarmonica Naţională din Rusia, pe care am mai auzit-o şi văzut-o în anii studenţiei chiar la ea acasă, la Moscova, şi am observat aceeaşi pasiune în interpretare, aceeaşi dorinţă de a face publicul să se simta, cel puţin pentru un timp, în lumea plină de vrajă a muzicii, departe de ritmul cotidian cu care suntem obişnuiţi. Muzica oferită de Academia din Viena a fost la fel de magică şi vibrantă. Dacia a dovedit, şi de această dată, că este capabilă, nu doar să producă maşini de talie internaţională, ci şi să ofere o variantă de relaxare deosebită. Felicitări interpreţilor şi mulţumiri organizatorilor!

Gabriel Săpunaru, Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia: ”Am avut plăcerea să pot participa sâmbătă seara, 14septembrie, la unul dintre concertele nopții, desfășurate sub egida Festivalului Enescu din acest an. Pentru a însenina acea oră tarzie din noapte și pentru a satisface atât dragostea de muzică a interpreților, cât și pe cea auditorului, Orchestra de Camera din Laussane a ales un program de Wolfgang Amadeus Mozart. Ecouri grave, compoziții la 30 de ani, final exuberant… încă o dată s-a demonstrat că geniul lui Mozart este capabil să asambleze material tematic divers fără să compromită unitatea construcției. O seară de neuitat și o dublă bucurie. O dată pentru că am avut șansa să particip la un act artistic de clasă, iar a doua oară, pentru că DACIA este partener al acestui festival asumându-și astfel cu generozitate responsabilitatea de a contribui la susținerea vieții culturale în comunitate.

Floriana Constantinescu, Direcția Calitate și Servicii: ”Dacă ar fi să te gândeşti, tu, ca român, la o alegorie cu iz naţional, la ce te-ai gândi? Nu crezi că este poate cel mai potrivit să te gândeşti la valori autentic româneşti, aflate într-o încrucişare care străbate veacurile, care transcende modele şi tendinţele? Valori perene, care definesc statornicia moştenită încă de pe vremea dacilor? Ei bine, o astfel de îmbinare este în sine o muzică. Iată două cuvinte-cheie: „muzică” şi „daci”. Răzbate din epoca străveche (precum un urlet de lup pornit dintr-un steag dacic), o simfonie a inimilor acestor meleaguri, ce s-a proiectat în două planuri aparent fără vreo legătură, dar care în esenţă se reduc la un mare adevăr: „românul s-a născut poet.

Şi dacă privim poezia în sens larg, ca pe o muzicalitate a forurilor interioare ale fiinţei noastre, noi, românii, vom recunoaşte două fenomene definitorii ale acesteia (desigur, nu singurele): primul este opera minunată a marelui compozitor George Enescu, operă a cărei valoare inestimabilă, dăinuind peste ani, se circumscrie trăsăturilor eternităţii genelor unei naţiuni cu rădăcini în negura timpului; cel de-al doilea fenomen, deşi s-a născut în epoca modernă, este fenomenul automobilelor „Dacia”, fenomen ce lasă loc exprimării tehnicii într-un mod, de asemenea, poetic şi armonios, şi care are o vechime ce induce prezumţia de dăinuire şi în perspectivă.

Ambele fenomene nu numai că s-au impregnat în aceste gene seculare ale poporului nostru, dar s-au afirmat cu tărie şi în afara graniţelor româneşti - fenomenul „Enescu” a provocat naşterea unuia dintre cele mai importante evenimente anuale la nivel internaţional: Festivalul „George Enescu”, în timp ce fenomenul „Dacia” a generat curiozitatea unei întregi lumi şi a exportat nu numai produsele fabricate sub această siglă, dar şi imaginea pozitivă a reuşitei sub stindard românesc.

Cele două fenomene s-au alăturat unul celuilalt (şi aici alegoria noastră este concretizată), prin sponsorizarea festivalului de către firma Dacia. Şi, într-adevăr, nu se poate să nu-ţi crească inima când vezi pe stradă câte un Sandero sau câte un Logan cu inscripţia Festivalului „George Enescu”.

Cuvântul care vine ca o concluzie pentru evoluţia celor două fenomene şi, probabil, ca o premoniţie pentru evoluţia unei naţiuni mult-încercate, este cu siguranţă „SUCCES”!

Raluca Marin, Direcția Calitate și Servicii:

Iată o zi de sărbătoare,
Caci se cântă cu vioare.
Când in buclă sunt băgată,
La un conf. call de durată.

Cu un action plan pe listă,
Ded-uri, note, analiză,
Fac jaloane ca pe pistă,
Sa-l prind pe Enescu in priză.

Ce grafice? Ce prezentări?
Totul e arhivat, clasat,
Într-un ritm mai orchestrat.

O muzică de poveste,
Menită sa dea de veste
Că Dacia e cea aleasă
Să ofere pentru toți
Ocazii pe 4 roți.
Să descoperim magia,
Frumosul și armonia,
Într-o lume corporatistă,
Haotică și realistă.

Și cu-o stare înălțătoare,
Vin a doua zi pe soare,
Să schimbam pe cat posibil
Karma, zenul si feng-shui-ul
Pentru cifre și pachete
Să avem Dacii vedete.

Ioana Pintilie, Direcția Calitate și Servicii: ”Festivalul George Enescu a fost pentru mine ca o văpaie de viață într-o lume monotonă, hrănită de noblețea acordurilor de vioară, ecoul vocilor suave sau puternice și aplauzele răsunătoare. M-am simțit cu adevărat mândră că povestea muzicii clasice, din trecut și din prezent, s-a înfrățit timp de o lună cu povestea noastră, a celor din echipa Dacia, ceea ce ne va aduce un plus de prestigiu și valoare. Rămân cu impresia frumoasă că opera enesciană nu este doar o artă a instrumentelor și pe portativ, ci e însuși sentimentul care o creează și o duce mai departe, din generație în generație.

Mircea - Catalin Vlasie, Direcția Calitate și Servicii: ”… toate locurile erau ocupate de către persoane elegante și iubitoare de muzică clasică, iar sunetul… cred că este cel mai bun pe care l-am auzit vreodată. Am fost foarte încântat de concert, a fost o plăcere să petrec o seară atât de minunată.

Mircea Drăgoi, Direcția Calitate și Servicii:

Muzică, poezie, măiestrie…

Enescu?
Muzică și poezie,
Multe ore, măiestrie.
Atenee, vitralii, artă.
Lume bună, elegantă,
În frumoasă alternanță.

Sunetele se încâlcesc,
Dar în ritm se regăsesc,
Încep a spune o poveste,
… din amalgamul lor simfonic,
Cel ce nu aude - ori e surd, ori e afonic
Căci orchestra - lauda sălii primește.

Și-a mai fost ceva frumos,
Jazz-ul, seara, rima iar și-a scos.
Era o privighetoare - ce cânta...
Toată piața încânta.

Doamnelor de la Dacia comunicare,
Le mulțumim frumos pentru invitații
La Enescu - festivalul cu cele mai frumoase creații.
Vom merge și data viitoare,
Pentr-o seară înălțătoare.

Ana-Maria Teleagă, Direcția Calitate și Servicii: ”Mulțumesc, Dacia! Cine ar fi crezut că va veni Enescu și la noi? Ca într-o oază din deșert, am respirat și ne-am hrănit mintea din plin cu muzica deosebită a lui Richard Wagner. A fost Aurul Rinului la Sala Palatului, prima parte din tetralogia Inelul Nibelungilor interpretată de Orchestra Simfonica Radio din Berlin şi dirijată de maestrul Marek Janowski. Ne-am îmbogățit sufletul cu armonia sunetelor și am fost copleșiți de forța și diversitatea operei. Și cum spunea însuși autorul operei Muzica sună în așa fel încât oamenii să poată auzi ceea ce nu pot să vadă.

Eu pot spune că am scuturat pentru câteva momente colbul lumii cotidiene pentru a pătrunde în alta lume incredibil de frumoasă. Nu pot decât să felicit organizatorii Festivalului Enescu, care, după părerea mea, este probabil cel mai bogat eveniment internațional muzical al anului prin bogăția și calibrul muzicienilor care au împânzit pentru patru săptămâni capitala. Bucurați-vă în continuare de feeria muzicii clasice!

Sebastian Maftei, Direcția Calitate și Servicii, RCR: ”Vreau să felicit Dacia pentru că sprijină acest eveniment cultural spectaculos, în conjunctura din prezent mi se pare un lucru demn de laudă. Și asta este o dovadă că Dacia lucrează pentru oameni și sunt mândru că lucrez în această firmă. Sunt iubitor al acestui gen de spectacole, îmi place să ascult operă, operetă, muzică clasică la Ateneu. Spectacolul la care am participat a fost unul extraordinar, mi-a plăcut foarte mult distribuția, coordonarea pe scenă, dar mai ales muzica… a fost relaxantă și a emanat mereu o stare de bine.

Oana Dobre, Direcția Calitate și Servicii: ”A fost o seară elegantă, cu un spectacol minunat pe care l-am trăit din plin. Povestea lui Orfeu ne-a fost dezvăluită în cel mai frumos cadru artistic, superbul Ateneu Român, prin vocile înălțătoare ale ansamblului La Venexiana. A fost cor, au fost tonurile superbe ale protagoniștilor, au fost triluri înduioșătoare de instrumente vechi, chemări puternice de trompete, a fost un dirijor extraordinar care a ridicat sala în picioare la miezul nopții, a fost magie. Excelentă ideea de asociere a mărcii noastre Dacia cu prestigiosul Festival Enescu. Felicitări pentru corelația între aceste performanțe românești și BRAVO!

Horia Flucus, Direcția Calitate și Servicii: ”Am avut bucuria să urmăresc Corul și Orchestra Filarmonicii George Enescu și concertul Orchestrei Române de Tineret. Sub bagheta magică a dirijorilor celor două concerte, sunetele instrumentelor și vocile solistilor s-au armonizat, iar eu, ca spectator, am trăit cu maximă intensitate emoția, tensiunea sau liniștea. A fost o adevărată evadare din cotidianul plin de griji și de rutină; muzica și-a jucat perfect rolul de catharsis, eliberatoare, purificatoare și generatoare de entuziasm și gânduri frumoase. Și am realizat cât de multă nevoie avem de astfel de momente care ne fac să ne simțim oameni, cu sentimente frumoase față de tot ce este în jurul nostru. Felicitări și mulțumiri Dacia Renault pentru inițiativa de a susține acest festival de anvergură internațională!

Cristina-Maria Floarea, Direcția Calitate și Servicii: ”Muzica este graiul sufletului! Ea ajunge acolo unde un simplu gest nu poate ajunge. Muzica ramane vie pe parcursul anilor. Muzica te poate intari, te poate vindeca, te poate ajuta sa te deconectezi de situatiile de zi cu zi! Nu conteaza ce instrument folosesti atata timp cat pui pasiune in ceea ce faci! Ea porneste din inima si este adresata altor inimi!

Sunt bucuroasa ca Dacia Renault mi-a oferit oportunitatea de a asculta live mari orchestre ale lumii!

Lavinia PAVEL, Renault Technologie Roumanie: ”Asocierea brandului Dacia cu Festivalul George Enescu este o foarte buna iniţiativă, dat fiind că vorbim despre două mărci de renume mondial care aparţin României. Personal am fost încântată că am avut ocazia să merg la un astfel de eveniment. A fost o ocazie deosebită unde am putut vedea şi asculta un dirijor de renume mondial şi o orchestră extraordinară : dirijor şi solist RUDOLF BUCHBINDER, un adevărat artist care a reușit, alături de orchestră, să creeze un spectacol absolut superb.

Cristina Costache, Renault Technologie Roumanie: ”Am fost extrem de încântată când am aflat că Renault va oferi şi anul acesta bilete la Festivalul George Enescu şi am fost şi mai încântată când am aflat că eu sunt norocoasa câştigătoare a două bilete, în urma unei trageri la sorţi. Mi se pare o idee extraordinară şi o strategie de marketing excelentă în a asocia numele Dacia cu Festivalul George Enescu, deoarece este unul dintre cele mai importante festivaluri muzicale internaționale.

Spectacolul la care am asistat a fost susţinut de Orchestra Nazionale della RAI Torino şi de violonista Anne Tifu.

Mi-a plăcut foarte mult (nu numai muzica ci şi atmosfera) şi in mod evident voi mai merge şi în următorii ani şi ar fi minunat dacă Renault ar păstra acest „obicei” de a oferi invitaţii angajaţilor.

Cristiana Manolescu, Renault Technologie Roumanie: ”Noi am fost la Ziua Dacia duminică pe 15 şi fost foarte frumos! Organizarea a fost impecabilă : târg de cărţi împrejur, cort cu mini-salteluțe pentru copii şi … adulți, cafea, şi tot pentru copii au fost mini-karturi, baloane, etc. Scena a fost foarte frumos aranjată, iar spectacolul super drăguţ şi interactiv ! iar apoi când au invitat toți copiii pe scenă cu personajele – șoriceii Sică şi Rică, pisicuța şi Jurjac - şi le-au mai dat şi cărticele de colorat, atunci a fost momentul în care i-a câștigat 100% pe copii şi pe părinţi deopotrivă !

Alexandru CIOBANAS, Renault Technologie Roumanie: ”Cred că sponsorizarea evenimentelor culturale de bună calitate este una din cele mai fericite alegeri pe care o companie o poate face în cadrul unei campanii de responsabilitate socială. Şi apreciez mult inițiativa de a distribui invitaţii către angajați. Mi-ar plăcea ca genul acesta de acțiuni care implică participarea la evenimente culturale să fie mai dese şi cu o anvergură mai mare. Eu am fost la un concert susținut de orchestra „Europa Galante” cu un program integral Vivaldi. A fost foarte frumos şi inedit în același timp, dat fiind că această orchestra este „specializată” în interpretarea partiturilor baroce cu instrumente originale din perioada pre-clasică.

Mugur CRUCERU, Renault Technologie Roumanie: ”Foarte bună asocierea Dacia cu Enescu, este un festival de anvergură (ţine aproape o lună, mai multe spectacole pe zi, participă orchestre filarmonice din cele mai mari oraşe ale lumii), iar Dacia va fi produsul cel mai cunoscut al României în felul acesta. Am văzut Pittsburgh Symphony Orchestra şi cel mai mult m-a impresionat solista de la pian, Yuja WANG.

Mădălina Ancuta, Renault Technologie Roumanie: ”Am beneficiat de invitaţii la festivalul George Enescu, la concertul susținut de ORCHESTRE de CHAMBRE de LAUSANNE şi a fost încântător, o experiență extraordinară. Mulțumesc în acest sens RTR pentru ocazia de a participa la Festival. Astfel de inițiative sunt foarte binevenite pentru angajați, eu personal aş participa cu drag de fiecare dată. Ȋn data de 15 septembrie am poposit la Ziua Dacia şi ne-am bucurat împreună cu alți prieteni de familie şi copiii lor de spectacolele oferite in Piaţa Festivalului.

Eduard Rusu, Renault Technologie Roumanie: ”Ȋn primul rând am fost foarte încântat că am putut merge la un concert din cadrul Festivalului George Enescu cu ajutorul Dacia/Renault. Este vorba de ORCHESTRA SINFONICA NAZIONALE DELLA RAI de pe 10 septembrie. Mi-a plăcut foarte mult concertul şi sincer este prima oară când merg la un astfel de eveniment. Cu siguranţă aş mai participa şi data viitoare, dacă se va mai organiza un eveniment de genul acesta.

Silviu Paros, Renault Technologie Roumanie: ”Asocierea Dacia cu Festivalul Geroge Enescu reprezintă o asociere dintre două simboluri românești, Dacia şi George Enescu, în cadrul unui eveniment cultural internațional ce reunește elita mondială a muzicii clasice.

Invitația primită mi-a oferit ocazia de a participa la unul din cele mai importante evenimente culturale din Europa. Lucru pe care îl apreciez foarte mult. Am fost la un concert fabulos al Pittsburgh Symphony Orchestra si Yuja Wang, cu muzica de Şostakovici si Ceaikovski.

Florin Saru, Renault Technologie Roumanie: ”Cred că asocierea festivalului George Enescu cu Dacia este benefică. Promovarea simultană a două branduri naționale nu poate decât să încânte. Oportunitatea de a merge la concert, oferită de companie, este bine venită, mai ales că este vorba despre un eveniment cultural. Spectacolul pe care l-am văzut a fost cu şi despre promovarea muzicii tradiționale din regiunea Catalunya. Din punctul meu de vedere l-aş rezuma folosind doar un singur cuvânt : impresionant ! Pe viitor încurajez astfel de inițiative venite din partea celor de la Comunicare.

Raluca Andreea Popescu, Renault Commercial Roumanie: ”Inițierea mea în muzica clasică a pornit de la vârsta de 10 ani, când am început cursurile clasei a IV la Liceul George Enescu. Nu eram la profilul de muzică, ci la coregrafie, dar cum sălile de curs erau alăturate, se auzeau mereu pe holuri repetițiile colegilor mei. Apoi, mersul la Operă făcea parte din programa școlară. Cu timpul, trecând la un liceu teoretic și apoi începând o carieră într-un domeniu mai pragmatic, contactul meu cu această lume s-a mai întrerupt, dar înăuntru a rămas aceeași pasiune și admirație pe care am început să o trăiesc din copilărie.

Cred că Dacia și George Enescu sunt două branduri de țară, printre puținele care ne fac cinste peste hotare. Prin urmare, găsesc mai mult decât oportună asocierea lor. Sunt convinsă că în acest fel și invitații și muzicienii de peste hotare își vor aminti mult timp încă de România.

Am fost impresionată de concertul susținut de Rudolf Buchbinder și Filarmonica George Enescu - Concertele 2,3 și 4 pentru pian și orchestră de Beethoven. Geniul compozitorului german împreună cu tehnica desăvârșită a solistului și pasiunea pe care acesta o transmitea publicului în momentul recitalului au ridicat literalmente sala în picioare. Mi-aș dori mult să am ocazia să mai ascult această "echipă" la București, eventual la următoarea ediție a Festivalului.